Paul Pritchard Landscapes

Northern Gem

A blank canvas in Melbourne's northwest to showcase a classic family home.

Project Details

  • A project that came about from our 2012 Garden Design Fest open garden. The clients have mid teen children and hope to have the next 5 to 10 years with the children and their friends entertaining each other around the new pool area.
  • They also entertain and dine with a large extended family on many weekends throughout the year. They originally had a pokey deck area with balustrading that enclosed the entertaining space. This was opened up by removing the balustrading and extending the deck towards the new pool. By doing this, we were also able to bring the pool closer to the house and combine the two areas as one large space even though the pool fence divided them.
  • A large lawn area was created for the family dog to do its business and have an area to run around with the youngest.
  • A small car parking space to the rear is screened using rusted steel posts. The car park space is also used for the clothesline the can be removed.
  • The front garden was created using the ‘circle’ theory seen in many of our designs. It has our classic curved decking front porch which is reached by a series of circular bluestone ‘crazy paved’ pods. Not your conventional front path but a definite talking point!
 

Project Gallery

Click to view the full size image.

  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem
  • NorthernGem